Бойко Борисов посети Троян

Михайлова благодари на премиера за полученото финансиране от правителството за двата важни за града обекта

„Преди като идвах, беше така разбито, а сега като влизаш в Троян, друго си е. Вчера на заседанието на Министерския съвет отпуснахме близо 2,6 милиона лева за клетка за депото за отпадъци, пак приблизително толкова – и за моста, а всички обществени сгради вече са санирани“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Троян. Там премиерът разгледа регионалното депо за неопасни отпадъци на общините Троян и Априлци, за изграждането на чиято трета клетка правителството вчера осигури 2,56 млн. лв., тъй като капацитетът на настоящите две е изчерпан.

По-късно министър-председателят Бойко Борисов участва в символична церемония по даването на старт на изграждане на пътна връзка между Път II-35 и Път III-357 в Троян и ново мостово съоръжение на стойност 2,2 млн. лв. с ДДС. Със завършването на шосейния мост с дължина 43,2 м над река Бели Осъм транзитният трафик ще се изнесе от центъра на града през индустриалната зона. Изпълнението на проекта е също и първи етап от изграждането на обходен път на града.

„С вашето идване две важни неща се случват – третата клетка на депото и изграждането на моста“, обърна се кметът на Троян Донка Михайлова към министър-председателя Бойко Борисов. Михайлова благодари на премиера за полученото финансиране от правителството за двата важни за града обекта, тъй като общината не разполага с такива средства. „Оценяваме, че реакцията беше толкова бърза“, каза кметът по отношение на отпуснатата от МС финансова подкрепа за общината.

Бойко Борисов ще посети Троян 

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна доброто взаимодействие на правителството с всички кметове в страната, независимо от тяхната партийна принадлежност. „Само месец преди изборите сме противници“, отбеляза Борисов и добави, че след това централната и местната власт работят ползотворно заедно в интерес на гражданите.

По време на посещението си в Троян министър-председателят Борисов разгледа санираните сгради на полицията и пожарната. Освен тях са санирани всички обществени сгради в града, както и 10 жилищни блока, а други 10 кандидатстват за реновирането.

В Троян с премиера Борисов са вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Back to top button