Бойко Борисов ще бъде поканен за изслушване в пленарна зала утре

Премиерът в оставка Бойко Борисов ще бъде поканен утре в пленарната зала за изслушване по Плана за възстановяване и устойчивост. Това е решил Председателският съвет на 45-ото Народно събрание на първото си заседание.

Предложението за изслушване е на ПГ на „Изправи се! Мутри вън!“.

Председателят на Народното събрание Ива Митева каза, че ще се свържат с премиера във връзка с присъствието му утре в парламента.

До края на деня тя ще подпише да има пълен достъп на медиите до всички части на сградата на парламента при спазване на противоепидемичните мерки.

Ива Митева посочи, че ще внесат проект да няма Великденска ваканция и депутатите да заседават. „Още повече, че става дума за два дни и няма нужда Народното събрание да бъде в почивка, предвид и дългия период, в която събранието не заседава заради предизборната кампания“, добави тя.

Предложенията на „Има такъв народ“ за промени в Изборния кодекс ще бъдат внесени още днес, информира Митева. От групата се надяват на подкрепа.

„Утре започваме с изслушване на премиера Борисов, който не се е явявал в парламента, както твърдят, една година и половина“, коментира председателят на ПГ на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Утре ще има изслушване по Плана за възстановяване и устойчивост и ще бъде създадена комисия по ревизия на управлението и на похарчените пари, добави тя.

Също така се разбрахме, че утре ще бъдат обсъдени и първите три комисии, които ще бъдат създадени – правна, бюджетна и здравна комисия, и съответно ще бъдат избрани техните членове, информира Мая Манолова.

До приключване на ремонта в другата сграда, заседанията ще се провеждат в старата сграда, каза още Манолова. Заседанието утре ще е от 10.00 часа, съобщи тя.

Back to top button