БСП – Ловеч ще излезе с позиция относно оставката на лидера на червените Корнелия Нинова след президентските избори.

БСП – Ловеч ще излезе с позиция относно оставката на лидера на червените Корнелия Нинова след президентските избори. Това заяви областният и общински председател на социалистите Минчо Казанджиев на пресконференция.

Органите на партията трябва да си кажат думата, но след балотажа в неделя, за да не се дават разнопосочни сигнали на избирателите. По думите на Казанджиев промени трябват навсякъде. „Голяма част от лидерите на организациите, в това число и Корнелия Нинова, показаха, че ние не сме доволни от постигнатите резултати и трябва да се понесе отговорност. Какво ще бъде решението обаче не можем да кажем отсега“, каза още Казанджиев, който на парламентарните избори беше втори в кандидат-депутатската листа на „БСП за България“ от 11-ти МИР Ловеч.

Той коментира резултатите от парламентарния вот, като посочи, че всички партии бележат спад на избирателите в областта, с изключение на „Възраждане“ и ДПС, които спрямо предходните парламентарни избори на 11 юли са увеличили подкрепата за тях.

Според него част от причините за по-лошите резултати са ниската избирателна активност и появата на новата структура -„Продължаваме промяната“, която е взела гласоподаватели от всички партии. Казанджиев добави, че влияние е оказала и усложнената ситуация с машинното гласуване – много възрастни хора не са излезли да гласуват, както и ковид пандемията. Не изключва и това, че и на трите парламентарни избора тази година водач на листата им е външен човек, не от областта. „Ние не използвахме в най-добрия вариант всички възможности за достигане на хората“, каза още Минчо Казанджиев.

Той добави, че пълният анализ за изборите ще бъде направен след балотажа тази неделя.

Свързани статии

Back to top button