БСП – Ловеч ще излезе с позиция относно оставката на лидера на червените Корнелия Нинова след президентските избори.

БСП – Ловеч ще излезе с позиция относно оставката на лидера на червените Корнелия Нинова след президентските избори. Това заяви областният и общински председател на социалистите Минчо Казанджиев на пресконференция.

Органите на партията трябва да си кажат думата, но след балотажа в неделя, за да не се дават разнопосочни сигнали на избирателите. По думите на Казанджиев промени трябват навсякъде. „Голяма част от лидерите на организациите, в това число и Корнелия Нинова, показаха, че ние не сме доволни от постигнатите резултати и трябва да се понесе отговорност. Какво ще бъде решението обаче не можем да кажем отсега“, каза още Казанджиев, който на парламентарните избори беше втори в кандидат-депутатската листа на „БСП за България“ от 11-ти МИР Ловеч.

Той коментира резултатите от парламентарния вот, като посочи, че всички партии бележат спад на избирателите в областта, с изключение на „Възраждане“ и ДПС, които спрямо предходните парламентарни избори на 11 юли са увеличили подкрепата за тях.

Според него част от причините за по-лошите резултати са ниската избирателна активност и появата на новата структура -„Продължаваме промяната“, която е взела гласоподаватели от всички партии. Казанджиев добави, че влияние е оказала и усложнената ситуация с машинното гласуване – много възрастни хора не са излезли да гласуват, както и ковид пандемията. Не изключва и това, че и на трите парламентарни избора тази година водач на листата им е външен човек, не от областта. „Ние не използвахме в най-добрия вариант всички възможности за достигане на хората“, каза още Минчо Казанджиев.

Той добави, че пълният анализ за изборите ще бъде направен след балотажа тази неделя.

Back to top button