Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч 09.07.2020г

     На 08 юли, на територията на община Угърчин служители на местното районно управление съвместно с колегите си от ЗЖУ-Плевен са провели специализирана полицейска операция, насочена срещу битовата престъпност в малките населени места. В рамките на предприетите действия полицейските служители са обходили 6 населени места и са извършили проверка на 89 лица и 57 МПС. Установени са 10 административни нарушения, за които са съставени 3 акта по ЗБЛД, 3 акта по ЗДВП и 1 глоба с фиш и е образувано 1 досъдебно производство.

68-годишен мъж е пострадал при пътен инцидент в Троян.

На 08 юли около 13.20ч. на телефон 112 е получен сигнал, че мъж е бил ударен от неустановен лек автомобил, който е извършвал маневра на заден ход на паркинга зад «Кооперативен пазар» в Троян. При медицински преглед е установено, че в резултат на инцидента потърпевшия 68-годишен мъж е с фрактура на тазобедрена става. След проведени незабавни издирвателни мероприятия служителите на РУ Троян са установили водача на превозното средство – 53 годишен жител на града.

 По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 36-годишен мъж от с.Бежаново, който на 08 юни е установен да управлява лек автомобил в селото без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

Двама мъже, на възраст 34 и 32 години от София са задържани за срок до 24 часа в РУ Ябланица след като вчера около 15.30ч. на ПП I-3 при управление на лек автомобил са били спрени за полицейска проверка, при която чрез техническо средство „Дръг чек“ е установено, че 34-годишния мъж управлява след употреба на кокаин и канабис.

 Водачът е отказал да даде кръвна проба, а в хода на следствените действия, в личния багаж на 32-годишния пътник в автомобила полицаите са открили 4 пакетчета с канабис, с общо бруто тегло 4 грама.

Двамата мъже са задържани , а по случая в РУ Ябланица е образувано досъдебно производство.

 

Източник:
Пресцентър ОД на МВР Ловеч
Back to top button
Close