Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч, 11.11.2020 год.

40-годишен, криминално проявен мъж е задържан за поредица от кражби след проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ Луковит.

В хода на работата полицейските служители са установили, че лицето е съпричастно към извършването на две кражби на дебитни карти от частни домове в Луковит, станали съответно на 27 октомври и 5 ноември.

В нощта на 09 срещу 10 ноември, мъжът е проникнал в къща в града, откъдето е отнел хранителни продукти на обща стойност около 60.00 лв., а няколко дни по-рано на 04 ноември от друга къща в Луковит, чрез премахване на мрежа е проникнал в имота и е отнел хранителни продукти, цигари, алкохол и сумата от около 40.00лв.

Задържаното лице е направило пълни самопризнания за осъществената от него престъпна дейност, а част от хранителните продукти са установени и приобщени към материалите по случаите. Криминалисти от РУ Луковит продължават работата по установяване на цялостната престъпна дейност на 40-годишния жител на града.

На 10 ноември около 08.46 часа на второкласен път Ловеч-Плевен, с посока на движение към гр. Плевен, 39-годишен мъж от Асеновград при управление на автомобил Ивеко е загубил контрол над управлението, напуснал е пътното платно и се е ударил в дърво. В резултат на инцидента с леки наранявания са водачът и 46-годишен негов спътник. Пробата за алкохол на водача е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

Източник:
пресцентър ОД на МВР Ловеч

Свързани статии

Back to top button