Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч, 14.07.2020 год.

   На 09 юли на територията на община Троян е проведена полицейска операция, в хода на която полицейски служители са извършили проверка на 72 МПС и 81 лица, като за установени нарушения са съставили 16 акта и 42 глоби с фиш.

На 10.07.2020г. служители на РУ Угърчин съвместно с представители на РДГ Ловеч и ДГС Лесидрен са провели специализирана операция на територията на община Угърчин, насочена срещу нелегалния добив на дървесина. Извършена е проверка на 15 частни адреса, като в три от тях в с.Кирчево е установено съхранение на дърва за огрев немаркирани с контролна горска марка и без превозен билет. За констатираните нарушения служителите на РДГ са  съставили 3 акта по Закона за горите. 

           Двама мъже от Тетевен са задържани за притежание на наркотични вещества.

На 09 юли автопатрул на РУ Тетевен е спрял за проверка лек автомобил, управляван от 25-годишен местен жител и пътник 24- годишен. При тестване на водача за наркотици с «Дръг тест 5000», техническото средство е отчело наличие на метамфетамин.

В хода на процесуално следствените действия и последвал личен обиск , в ръката на 24-годишния пътник в превозното средство полицаите са открили пакетче, с бруто тегло 0.29 грама, съдържащо бяло кристалообразно вещество, което при тестване  е реагирало на амфетамин. При последвало претърсване в автомобила, под една от седалките служителите на РУ Тетевен са открили шест пакетчета със суха тревиста маса, с общо бруто тегло 3.69 грама, която при полеви тест е реагирала на наркотичното вещество кетамин. Между седалките е открито пакетче с 0,22 грама бяло кристалообразно вещество, което също е реагирало при тестване на кетамин.  По случая е образувано е досъдебно производство и работата продължава.

    На 13 юли на територията на община Троян е проведена полицейска операция насочена към безопасността на движението и опазване на обществения ред. В хода на предприетите действия за установени нарушения са съставени 7 акта и 38 глоби с фиш.

            В седмицата от 06 до 12 юли ловешките пътни полицаи са установили 43 нарушения, за които са съставили 16 акта и 24 глоби с фиш, в хода на проведена специализирана операция за подобряване на пътнотранспортната обстановка на територията на община Ловеч.

     В РУ Троян за срок от 24 часа е задържана 24-годишна жена, след като на 13 юли около 08.15ч. е установена да управлява лек автомобил на ул. «Васил Левски» в града без да притежава свидетелство за управление на МПС и в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС. По случая е образувано бързо производство.

     34-годишна жена от Плевен е задържана за срок до 24 часа в РУ Ловеч след като на 13 юли около 09.00ч. е установена от персонала на голям супермаркет в града да извършва кражба на дребни хранителни и козметични продукти. По случая е образувано бързо производство.

 

Източник:
ОД на МВР Ловеч,

Свързани статии

Back to top button