Информационен бюлетин ОДМВР-Ловеч, 25.09.2020 год.

   Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност е проведена на 24 септември на територията на община Луковит.

 Полицейските действия са осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч и Районна прокуратура –Луковит.
Специализираната полицейска операция е реализирана с участието на служители от РУ-Луковит и Зонално жандармерийско управление-Плевен. В хода на предприетите действия са проверени 110 лица и 78 МПС, като за  установени административни нарушения са съставени 7 глоби с фиш и 10 акта по ЗБЛД и ЗДВП.  Полицейските служители са извършили проверки в общо 8 учебни заведения и детски градини на територията на общината, като във всяко от тях е изнесена и тематична беседа на децата. Извършени са проверки и в 3 места за подслон, 2 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, проверени са 24 лица с мярка „подписка“ и са проведени профилактични беседи с 5 деца, които са водят на отчет от инспекторите от Детска педагогическа стая. 

По време на специализираната операция са образувани 3 досъдебни производства по чл. 354а, ал. 3 от НК, 1 досъдебно производство по чл. 316 от НК и са задържани 4 лица. 

 При извършено претърсване  на частен дом в  луковитско село, обитаван от 66-годишна жена, полицаите са открили в различни помещения на къщата и стопанска сграда общо седем опаковки съдържащи суха, зелена тревиста маса, с общо тегло с опаковките – 3104 грама. При направения полеви тест с „narko sprei“, тревистата маса е реагирала на канабис. Обитателката на имота е задържана за срок от 24 часа.

    В къща в с.Торос полицаите са се натъкнали на хартиена опаковка, с бяло кристалообразно вещество, с общо тегло около 1 грам. При полеви наркотест веществото е дало положителен резултат за метамфетамин. Задържан е 27-годишен, криминално проявен мъж, който е обитавал имота. 

   В хода на операцията, в с.Тодоричене за проверка е спрян лек автомобил управляван от 53-годишен мъж, като при извършената му проверка е установено , че в джоб на дрехите си държи 4 опаковки със зелена тревиста маса и общо бруто тегло 2 грама. При полеви тест веществото е реагирало на канабис. Мъжът е задържан.

     На 24 септември на територията на Троян и Априлци е проведена специализирана операция за подобряване на пътно-транспортната обстановка на територията на двете общини. В хода на предприетите действия за констатирани нарушения полицейските служители са съставили 2 акта и 48 глоби с фиш /23 от тях за неправилно паркиране/.

           21-годишен, криминално проявен жител на Тетевен е задържан в местното районно управление на МВР, след като при проведени оперативно-издирвателни мероприятия от тетевенски криминалисти е установено, че в нощта на 20 септември от дом в Тетевен е отнел моторен трион. Отнетата вещ е открита и иззета по съответния ред, а работата по случая продължава.

           

           

Източник:
Пресцентър на ОД на МВР Ловеч

Свързани статии

Back to top button