Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч 28.07.2020 г.

    На 25 юли на територията на общините Ловеч и Летница е проведена специализирана полицейска операция по безопасност на движението и противодействие на престъпността в малките населени места. В хода на предприетите действия служителите на РУ Ловеч, Участък –Летница и сектор «Пътна полиция» са обходили 6 населени места, извършили са проверка на 50 МПС и 86 лица, като за установени нарушения са съставили 3 акта по ЗДВП, 1 акт по Кодекс за застраховането, 1 акт по ЗБЛД и 20 глоби с фиш.

           На 25 юли около 09.20ч. на ул. «Христо Русков» в кв. «Продимчец», 55-годишен пешеходец е навлязъл внезапно на пътното платно при ограничена видимост от паркиран автомобил и е бил ударен от лек автомобил, който в този момент е заобикалял същия  паркиран автомобил. 61-годишния водач на превозното средство е напуснал мястото на инцидента, но малко по-късно е установен от полицейските служители. Пострадалият пешеходец е прегледан в болница и е освободен. Пробите за алкохол и на двамата участници в инцидента са отрицателни. На водачът на превозното средство е съставен акт по ЗДВП.

На 24 юли в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че на паркинг пред бл.325 в ж.к. «Младост» е унищожено стъкло на задна дясна врата на паркиран лек автомобил „Пежо“ 307. Работата по случая продължават криминалисти от РУ Ловеч.

На 28 юли в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се разследва отнемането на парична сума и 2 златни накита от частен дом в с.Горан, като за това е  употребена сила и заплахи спрямо обитателя на имота.

Работата на служителите от РУ Ловеч продължава под наблюдението на прокуратурата в града

Източник:
ОД на МВР Ловеч
Тагове
Back to top button
Close