Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч, 31.08.2020 год.

45-годишен мъж е задържан с 4.17 промила алкохол в издишания въздух

    На 29 август в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство, след получен сигнал за възникнал пожар в лек автомобил, на ул. «Бяло море» в града. Огънят е унищожил пластмасов подкалник, а огнеборците са спасили останалата част от превозното средство. Причините за пожара са в процес на изясняване и работата по случая продължава РУ Ловеч.

     На 30 август около 17.45ч, на път 3505 село Дебнево – град Априлци,  22-годишна, неправоспособна жена от Ловеч  при управление на лек автомобил е излязла в ляво по посока на движението си и превозното средство се е преобърнало извън пътното платно. При инцидента е пострадала водачката, която е с нараняване в областта на слепоочието, без опасност за живота. Пробата за алкохол на младата жена извършена с техническо средство дрегер е отчела 0,59 промила в издишания въздух. Съставен и е акт по ЗДВП и констативен протокол от служители на РУ Троян.

     В РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен сигнал от служители на ЧЕЗ АД, че от адрес на ул.«Ген. Карцов» в Троян е извършено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената енергия.

Работата по случая продължава. 

       На 28 август около 08.10ч., на кръгово кръстовище „Салито“ в Ловеч, 36-годишна при управление на лек автомобил «Ауди» е блъснала  72-годишна пешеходка. Потърпевшата в резултат на инцидента е с причинена средна телесна повреда – счупване на таз. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава РУ Ловеч.

     45-годишен мъж е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч, след като на 29 август около 21.00ч. на бул. „Мизия“ – в близост до магазин „Т-маркет“, при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка и тестването му с техническо средство дрегер е отчело 4.17 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство и работата продължават служители на РУ Ловеч.

  30-годишен, криминално проявен мъж от Ловеч е задържан след проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на местното районно управление по подозрение, че около 04.30ч. на 28 август  в района на ж.к. «Червен бряг» е отнел мобилен телефон и сумата от 120лева от 23-годишен мъж.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

РД ПБЗН-Ловеч

  • На 29 август  в 14.00 ч. служители на РСПБЗН – Троян са гасили две плевни в с.Ломец. Унищожени от огъня са 120м2 спомагателни постройки и 10 м3 дърва за огрев и са спасени  2 сгради. Вероятна причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. 

 

  • Отново в събота, около 17.35ч. огнеборци от УПБЗН – Угърчин са гасили запалена суха трева в местността „Голият рът“. Изгорели около 100 дка. 
Източник:
Пресцентър на МВР Ловеч

Свързани статии

Back to top button