Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч 18.05.2020 год.

     На 15 май на територията на община Луковит е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места и обезпечаване на добър обществен ред и сигурност. В рамките на предприетите действия служителите на РУ Луковит са обходили 12 населени места, проверили са 83 лица и 78 МПС, установили са 41 административни нарушения, за които са съставили 4 акта и  22 глоби с фиш по ЗДВП, 2 акта по КЗ, 3 акта по ЗБЛД и са заснели 6 клипа за превишена скорост. По време на полицейската операция не са допуснати нарушения на обществения ред и извършването на престъпления  в обслужваната територия. 

   Отново на 15 май на територията на общините Угърчин и Луковит служители на сектор «Пътна полиция» при ОД МВР-Ловеч са провели и полицейска операция по безопасност на движението и подобряване на пътнотранспортната обстановка на територията на област Ловеч. Проверени са 15 МПС и 25 лица, установени са 3 нарушения, за които са съставени 2 акта и 1 глоба с фиш.

 

    На 16 май около 12.55ч. на улица в гр.Ябланица са се ударили лек автомобил управляван от 63-годишна жена и мотоциклет «Ямаха» с 64-годишен водач. В резултат на инцидента водачът на мотоциклета е откаран в болнично заведение с травма на рамото, без опасност за живота. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а по случая е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за пътното произшествие.

 

     В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че на 15 май в хале на сектор «Пътна полиция» при ОД МВР-Ловеч за пререгистрация е бил представен мотоциклет «Ямаха», за който е установено от служителите на полицията, че е с подправен индентификационен номер.

 

   36-годишен мъж е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч след като на 17 май около 21.00 часа в кв. «Продимчец» е нанесъл удар в лицето на 13-годишно момче.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

           

    62-годишен мъж от Ловеч е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление на МВР след като на 17 май около 18.20ч. е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,28 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

   В нощта на 16 срещу 17 май  е възникнал пожар в къща в с.Дебнево. Служители на РС ПБЗН-Троян са реагирали незабавно на сигнала. Огънят е унищожил около 40м2 дюшеме и домашно имущество. Причините за произшествието се разследват от служители на РУ Троян, като в хода на оперативно издирвателните мероприятия е установен и задържан по подозрение в отношение към инцидента 15-годишен младеж.

Работата по случая продължава.

Източник:
Пресцентър на ОД на МВР Ловеч
Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close