Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч, 30.09

      На 29 септември на територията обслужвана от РУ Тетевен е проведена специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност, съвместно със служители на Зонално жандармерийско управление-Плевен. Действията на служителите на МВР са осъществени под ръководството на Районна прокуратура – Тетевен. В хода на операцията полицейските служители са установили и задържали 18-годишен, криминално проявен местен жител, който на 04 септември е  отнел 100 лева от увеселително заведение в с.Галата. Проверени са 124 лица и 82 МПС, като за установени нарушения са съставени 13 акта и 24 глоби с фиш, образувано е 1 бързо производство,  извършени са проверки на 10 учебни заведения и 2 пункта за изкупуване на черни и цветни метали и са проведени 21 индивидуално-профилактични беседи с деца до 18 години, които се водят на отчет в Детска педагогическа стая.

 На 29 септември около 17.33ч. в с.Галата, 30-годишен местен жител при управление на лек автомобил на заден ход е блъснал 68-годишен пешеходец. Водачът е изпробван за алкохол и наркотици, като пробите му са отрицателни. Потърпевшият е прегледан във ФСМП Тетевен и е освободен с охлузни рани и натъртвания по тялото. На водача на превозното средство е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

           На 29 септември около 08.30ч. ГП I-4 / София – Варна/, в района на землището на с.Абланица е настъпил пътен инцидент между два насрещно движещи се леки автомобили.

При сблъсъка са пострадали 45-годишен мъж – водач на едно от превозните средства и 21-годишна жена, която е пътувала в същия лек автомобил. Пострадалите са откарани в МБАЛ-Ловеч с различни наранявания. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.

  34-годишен мъж от Ловеч е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление, след като вчера около 22.45ч. е установен да управлява лек автомобил в ж.к. «Червен бряг» след употреба на амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство.

 

Източник:
Пресцентър на ОД на МВР Ловеч

Свързани статии

Back to top button