Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч 08.06.2020 год.

32-годишен мъж е задържан в РУ Ловеч за притежание на наркотични вещества.

На 07 юни около 22.50ч. на ул.«Осъмска» служители на РУ Ловеч са спрели за проверка 32-годишния мъж, при което той е изхвърлил на земята  станиолово топче със зелена, суха тревиста маса. При тестване с полеви тест „narco spray“ веществото е реагирало на канабис, с общо тегло в едно с опаковката 0.8 грама. В хода на последвалия личен обиск, в него е намерена и пластмасова кутийка, с бяло кристалообразно вещество, с общо тегло в едно с опаковката 1.9 грама. При тестване с полеви тест веществото е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

  25-годишен жител на Ябланица е задържан в местното районно управление на МВР по подозрение, че на 07 юни е счупил стъклата, на паркиран на улица в града лек автомобил. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Ябланица продължават работа.

  51-годишен мъж от Троян е задържан за срок от 24 часа след като на 07 юни около 14.30ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 3,72 промила. Водачът не е дал кръв за химически анализ във ФСМП-Троян,  а превозното средство е иззето по съответния ред. По случая е образувано бързо производство.

   В РУ Ябланица е образувано бързо производство срещу 22-годишен жител на с.Брестница, който на 07 юни е установен да управлява МПС без да притежава свидетелство за правоуправление.  Мъжът е задържан за срок от 24 часа.

 

Източник:
Пресцентър на ОД на МВР Ловеч

Свързани статии

Back to top button