Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч, 09.10.2020 год.

     На 08 октомври около 11.50ч. 60-годишна жена от гр.Хисаря е съобщила в РУ Троян, че на кооперативния пазар в града и е отнета чантичка със сумата от 1500лв. и лични документи. Незабавно по случая са стартирали оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които има задържани лица и работата по случая продължават служители на РУ Троян.

    В РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен сигнал от 20-годишен жител на града, че са счупени стъклата и огледалата на личния му лек автомобил, паркиран в ж.к. «Лъгът». Работата по случая продължава.

    През изтеклото денонощие на територията на ОД МВР-Ловеч са регистрирани общо 9 пътно-транспортни произшествия, от които 6 леки и 3 тежки , с 5 пострадали.

    Около 12.20ч. на ПП I -3 км 143+950  посока гр.Луковит, 76-годишен водач на лек автомобил при движение с несъобразена с атмосферните условия скорост, е загубил контрол над превозното средство и на десен завой е напуснал пътното платно. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, прегледан е в болнично заведение и е освободен.

           На 08 октомври около 12.05ч. на пъровокласен път I-4 в района на с.Българене,  71-годишен мъж от София при управление на лек автомобил на мокра пътна настилка е загубил контрол върху управлението, навлязъл е в насрещната лента и се е ударил в товарен автомобил движещ се там.  При инцидента леко е пострадала 56-годишна пътничка от лекия автомобил. Водачите са тествани за алкохол, като и двете проби са отрицателни. На водачът на лекия автомобил е съставен акт за административно нарушение на ЗДВП.

    Отново вчера около 16.00ч. на пътя от с.Дебнево към с.Орешак, 50-годишна жена от Троян при управление на лек автомобил е загубила контрол над превозното средство и на дясна крива е напуснала пътното платно, след което автомобилът се е преобърнал в коритото на река Видима. При инцидента са пострадали водачката и 55-годишен пътник. Двамата са прегледани в болница, като жената е с фрактура на раменна кост, а пътникът е с шийна травма, като същите са без опасност за живота и са освободени за домашно лечение. Пробата за алкохол на водачката е отрицателна.

    25-годишна жена от Варна е задържана за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като вчера около 16.40ч. на път I-3 143 км +950  при управление на лек автомобил е спряна за полицейска проверка и е установено, че не притежава СУМПС. Полицаите са констатирали, че спрямо жената има влязло в сила наказателно постановление от РУ Севлиево за същото нарушение. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

           

                               

Източник:
Пресцентър на Област Ловеч

Свързани статии

Back to top button