Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч, 19.10.2020 год.

    На 15 и 16 октомври служители на РУ Троян съвместно с представители на Комисия за защита на потребителите и НАП са извършили съвместни проверки, в търговски и туристически обекти, на територията на общините Троян и Априлци. Установили са общо 13 нарушения на Закона за туризма и Закона за защита на потребителите,  по които НАП и КЗП предстои да вземат отношение.

           3 ловни дружинки от селата Соколово, Скобелево и кв.Гозница и общо 15 ловци са проверени през почивните дни от служители на РУ Ловеч.  По време на инструктажите на участниците в ловните излети е обърнато внимание върху безопасното боравене с оръжието по време на лов, транспортирането му със заключващо устройство на спусковата скоба, както и забраната за употребата на алкохол преди, по време и след ловния излет. Няма констатирани нарушения.                                                 

     На 18 октомври около 17.50 часа на ул. «Ратица» в Ябланица, 62-годишен мъж от Мездра при управление на лек автомобил е загубил контрол върху превозното средство и се е ударил в крайпътно дърво. Водачът и двама пътници в автомобила са с леки наранявания, а пробата за алкохол на 62-годишния мъж е отрицателна.Съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

   48-годишен мъж от с. Пресяка е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 18 октомври около 15:00ч. е установен да управлява лек автомобил с 2.12 промила алкохол в издишания въздух. В хода на проверката е установено още, че превозното средство не е регистрирано по законовия ред. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава РУ Ловеч.

 

Източник:
Пресцентър ОД на МВР Ловеч

Свързани статии

Back to top button