Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч, 26.0.11.2020 год.

През вчерашния ден в рамките на час, на територията на Тетевен е проведена полицейска операция по широкообхватния метод, в рамките на която полицейските служители са установили 18 нарушения, за които са наложили 12 глоби с фиш и 6 акта за нарушения на ЗДВП и са връчили 4 ел.фиша.

На 25 ноември на територията на общините Ловеч и Летница е проведена специализирана полицейска операция насочена срещу битовата престъпност в малките населени места и подобряване на пътнотранспортната обстановка. В хода на предприетите действия полицейските служители са обходили 16 населени места, проверили са 69 МПС и 107 лица, установили са 30 нарушения, за които са съставили 30 глоби с фиш.

На 25 ноември около 17.30ч. на пътя Ловеч-Левски, 52-годишен мъж от Русе при управление на лек автомобил и движение в посока към гр. Левски е ударил с дясно странично огледало движещия се вдясно на пътното платно 66-годишен пешеходец от гр.Плевен. В резултат на инцидента пострадалият е получил фрактури на лакетна и бедрена кост и е настанен за лечение в болница. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

27-годишен мъж е задържан в РУ Ловеч, след като вчера около 14.20ч. при управление на лек автомобил е бил спрян за полицейска проверка в Ловеч и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство.

На 25 ноември около 20.35 часа полицаи от РУ Тетевен са спрели за проверка лек автомобил, с водач 19-годишен младеж и пътник в автомобила – 23 годишна жена. В хода на полицейската проверка младата жена доброволна е предала 6 хартиени опаковки, прегънати по специфичен начин, със съдържащо се в тях бяло, прахообразно вещество, с бруто тегло 1.21 грама. При последвал полеви тест веществото е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

16-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица след като при извършена му вчера полицейска проверка , в джоб на дрехите му е открито наркотично вешество с бруто тегло 0,3 грама. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Свързани статии

Back to top button