Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч 29.09.2021 год.

Информационен бюлетин на пресцентъра на  Областна дирекция  (ОД) МВР-Ловеч , от 29.09.2021 год.

23-годишен мъж от Ловеч е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление, след като в обитавано от лицето жилище в града полицаите са открили и иззели наркотично вещество, с общо тегло с опаковките 181,7 грама. При направен полеви тест веществото е реагирало на кетамин.
По случая е образувано досъдебно производство и служителите на РУ Ловеч продължават работа.

На 28 септември около 15.50 часа на пътя от с. Велчево към с. Драшкова поляна, 69-годишен мъж при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. След инцидента водачът е откаран за преглед и лечение в троянската болница. Пробата му за алкохол е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

35-годишен от с. Дерманци е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 28 септември е установен да управлява лек автомобил в селото без да притежава свидетелство за правоуправление на МПС и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28 септември около 15.45ч. в землището на с. Стефаново, 66-годишен мъж от Габрово при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство и е самокатастрофирал. При инцидента е пострадала 87-годишна пътничка от същия автомобил. Водачът е тестван за алкохол, като техническото средство е отчело отрицателен резултат. Образувано е досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Ловеч.

 

Back to top button