Информационен бюлетин на РЗИ Ловеч, 07.11 – 13.11.2020 г.

Епидемиологичен надзор

Извършени са 259 епидемиологични проучвания и са издадени и връчени 556 бр. предписания: 389 предписания за поставяне под карантина на лица, контактни на положителен за COVID-19, 115 предписания за задължителна домашна изолация на положителни лица, 52 предписания за изолация и болнично лечение.
Извършено е пробонабиране от контактни лица – общо 43 бр. проби PCR и 29 проби с бързи антигенни тестове
От лечебни заведения за болнична помощ са внесени за изследвания общо 77 броя проби от хоспитализирани пациенти със симптоматика, оплаквания или с диагноза вирусна пневмония контактни (персонал) на положителен за COVID-19.

Здравен контрол
За периода 07.11.2020 г. – 13.11.2020г . инспекторите към Дирекция ОЗ, при РЗИ – гр. Ловеч извършиха насочени проверки съвместно с представители на РУ на МВР-Ловеч на 21 хранителни магазина в ж.к. „Здравец“, кв. „Продимчец, кв. „Гозница, ж.к. „Младост“, кв. „Дикисана“ и широк център на гр. Ловеч и на 1 хранителен магазин в с. Йоглав. Установи се, че в проверените обекти се спазват се противоепидемичните мерки дадени със Заповеди на Министъра на здравеопазването – на входа на магазините има поставени табели за спазването на физическа дистанция между клиентите и влизане след задължително поставена маска, персоналът работи със защитни маски на лицето, осигурен е дезинфектант за ръце, поставен на входа с разрешение от МЗ в срок на годност, редовно се извършва дезинфекция.

Източник:
пресцентър РЗИ Ловеч

Свързани статии

Back to top button