Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч 02.11.2020 год

Няма регистрирани нарушенияотносно спазването на противоепидемичните мерки заложени в заповед на РЗИ Ловеч и спазването на работно време до 23.00ч

На 31 октомври около 04.50ч. в гр. Луковит, 26-годишен мъж от с. Рупци при управление на лек автомобил е загубил контрол върху превозното средство и е напуснал пътното платно. В резултат на инцидента леко пострадали са трима пътници в автомобила, съответно на 16, 30 и 32-години, които са прегледани в болнично заведение и са освободени за домашно лечение. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.   

На 31октомври около 20.17часа на общински път lov 40012 посока с. Галата, 45-годишен при управление на товарен автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и е самокатастрофирал, като се е преобърнал. Водачът е откаран в болнично заведение, с фрактура на крайник. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Ябланица е образувано досъдебно производство и се разследва смъртта на ловно куче, открито в с. Добревци, в дворно място на собственика си. Работата по случая продължава.

На 01 ноември около 12.00ч. в РУ Тетевен е получен сигнал, че 54-годишен мъж при управление на лек автомобил в с. Рибарица, задминавайки движещите се вдясно по пътното платно пешеходци е блъснал  с дясното странично огледало 50-годишна жена. Пострадалата е откарана за преглед във ФСМП-Тетевен, където е прегледана и освободена. Пробата за алкохол на водача с техническо устройство е отчела 2.27 промила алкохол в издишания въздух.  По случая е образувано бързо производство.  

16-годишен, криминално проявен младеж от град Червен бряг е установен като съпричастен към кражбата на сумата от 75 лева от зоомагазин в Луковит. По данни на собствениците на обекта кражбата е извършена в нощта на 27 срещу 28 октомври, а вещите обект на престъпление са намерени и иззети по надлежния ред. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицето продължават служители на РУ Луковит.

През почивните дни служители на ОД МВР-Ловеч са извършили проверки на ресторанти, дискотеки, барове, кафенета и др. на територията на цялата област, относно спазването на противоепидемичните мерки заложени в заповед на РЗИ Ловеч и спазването на работно време до 23.00ч. Няма регистрирани нарушения.

Източник:
Пресцентър ОД на МВР Ловеч

Свързани статии

Back to top button