Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч, 16.11.2020 год.

На 14 ноември служители на РУ Ябланица са извършили проверка на ЛРД в с. Златна Панега и с. Брестница, с цел осъществяване на контролна дейност по прилагане на ЗОБВВПИ, ЗЛОД и ППЗЛОД. Проверени са общо 29 участници в ловните излети, като 12 от тях са тествани с техническо средство за употреба на алкохол. Няма констатирани нарушения.

22-годишен, криминално проявен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица, след като на 13 ноември в полицейското управление е получен сигнал от служител на ДГС-Лесидрен, че мъжът в съучастие с още едно лице е добило 2 каруци с незаконни дърва за огрев. При пристигането на полицейските служители 22-годишния мъж е задържан след кратко преследване, а друг заподозрян е успял да избяга. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служители на РУ Ябланица.

28-годишен е с опасност за живота след пътен инцидент в луковитско село.
На 15 ноември около 16.00ч. в с.Бежаново при сблъсък между мотоциклет управляван от 28-годишен мъж и лек автомобил, с водач 22-годишен, тежко е пострадал мотоциклетистът, който след преглед в луковитската болница е откаран за лечение в Плевен, с опасност за живота. Справка в информационните масивите на МВР е показала, че и двамата водачи са неправоспособни. Пробата за алкохол на водача на лекия автомобил е отрицателна. По случая в РУ Луковит е образувано досъдебно производство и се изясняват причините довели до пътното произшествие.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство след получен на 15 ноември сигнал, че в с.Торос са натрошени стъклата на паркиран на улицата лек автомобил. Работата по случая продължава.

59-годишен мъж от с. Български извор е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 15 ноември около 13.10ч. на ПП I-4 в района на Боаза, при управление на лек автомобил е бил спрян за полицейска проверка, при която е установено, че управлява след употреба на алкохол , с концентрация в издишания въздух 2,35 промила. Мъжът е дал и кръвна проба в болницата в Тетевен. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след като служители на ЧЕЗ АД са установили, че в частен дом в с. Радювене от неустановена дата е осъществено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на изразходената ел. енергия. Работата по случая продължава.

36-годишна жена е задържана за срок от 24 часа в РУ Луковит, след като на 14 ноември около 06.00ч. е установена да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,03 промила. По случая е образувано бързо производство.

През почивните дни служители на ОД МВР-Ловеч са извършили над 80 проверки на търговски обекти и заведения на територията на област Ловеч, относно спазването на противоепидемичните мерки в изпълнение на заповед на РЗИ. В търговските обекти е констатирано, че на входовете и касите за обслужване на клиенти има поставени устройства за дезинфекция и вскички клиенти и служители са със поставени защитни маски на лицата. Няма установени заведения, работещи след указания в заповедта краен час.

 

Източник:
Пресцентър ОД на МВР Ловеч

Свързани статии

Back to top button