Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч, 27.11.2020 год.

      На 26 ноември на територията обслужвана от РУ Луковит е проведена специализирана полицейска операция, с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места и обезпечаване на добър обществен ред. В операцията са участвали служители на РУ Луковит и ЗЖУ-Плевен, а действията на полицейските служители са осъществени под надзора на Районна прокуратура-Луковит. Обходени са 12 населени места, проверени са 77 лица и 71 МПС, установени са общо 30 административни нарушения, за които са съставени 4 акта и 26 глоби с фиш по ЗДВП и са съставени 4 протоколи за предупреждение по чл.65 от ЗМВР.

   В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 29-годишен мъж, който на 27 ноември около 01.45ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Александрово, след употреба на алкохол, с конценнтрация в издишания въздух 1,42 промила. Работата по случая продължава.

26-годишен, криминално проявен от с. Глогово е задържан за три кражби извършени в периода от 18 до 21 ноември в Тетевен и с.Градежница. До задържането се е стигнало след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Тетевен, след което лицето с прокурорско постановление на Районна прокуратура – Тетевен е задържано за срок до 72 часа.

      Служители на РУ Тетевен след проведени оперативно-издирвателни мероприятия по «горещи следи» са установили 83- годишен от Тетевен, като съпричастен към извършено на 24 ноември счупване, на предно панорамно стъкло, на паркиран на улица в града лек автомобил. По случая е започнала предварителна проверка.

Свързани статии

Back to top button