Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч, 16.12.2020 год.

   На 15 декември, на територията на РУ Ловеч е проведена специализирана полицейска операция по безопасност на движението и опазване на обществения ред. В хода на предприетите действия полицаите са извършили проверка на 135 МПС и 156 лица, установили са 37 нарушения, за които са съставили 2 акта и 35 глоби с фиш.

През вчерашния ден в РУ Тетевен е постъпил сигнал от 34-годишна жена, която е съобщила, че същия ден в интервала от 10.00ч. до 10.30ч., в района на центъра на града е изгубила портфейла си, с намиращите се в него лични документи и сумата от около 150 лева. Незабавно са организирани оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които изгубената вещ и намиращите се в нея пари и документи са открити в 66-годишна жена. По случая е образувано проверка.

В РУ Ябланица е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 24-годишен жител на с.Румянцево, който на 16 декември около 00.50ч. е установен да управлява лек автомобил, в посока гр. Луковит, без да притежава свидетелство за правоспособност и след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 0.97 промила. Превозното средство е било без задна регистрационна табела , а за предната табела е установена, че е издадена за друг автомобил. Работата по случая продължава.

 

За седмицата от 07 до 13 декември ловешките пътни полицаи са установили общо 23 нарушения, за които са съставили 3 акта и 20 глоби с фиш, в рамките на специализирана операция за подобряване на пътнотранспортната обстановка в града.

На 14 декември около 17.30ч., на ул.“Д-р Съйко Съев“ в Ловеч /срещу РЗИ/, с посока на движение центъра на града, 42-годишен мъж при управление на лек автомобил е блъснал 75-годишен пешеходец, който е пресичал пътното платно. Пострадалият е настанен за лечение в ловешката болница със средна телесна повреда, но по-късно вечерта е починал. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.
По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

28-годишен мъж от Троян е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 14 декември около 23.50ч., при управление на лек автомобил в троянско село е бил спрян за полицейска проверка и тестването му с техническо средство Алкотест-дрегер е отчело 1,33 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 14 декември около 18.30ч. на ПП I-4, в участъка между с.Микре и с.Сопот е възникнал пътен инцидент, с материални щети и леко ранен, между два насрещно движещи се леки автомобили. На място полицейски екип е установил, че един от водачите, мъж на 58-години от София е шофирал след употреба на алкохол, като техническото средство е отчело над 1,2 промила в издишания въздух. На двамата водачи са съставени актове за нарушение на ЗДВП, а водачът от София е задържан за срок до 24 часа в РУ Угърчин. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

 

Източник:
Пресцентър ОД на МВР Ловеч

Свързани статии

Back to top button