Информационен бюлетин на ОД МВР-Ловеч, 05.10.2020 год

     В РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че в периода от 27 септември до 03 октомври, от вилно място в землището на с.Борима е отнет лек автомобил «Сузуки».  Работата по случая продължава.

    През двата почивни дни и във връзка с откриването на ловния сезон служители на ОД МВР-Ловеч , съвместно с представители на РДГ са извършили поредица от проверки на ЛРД в Луковит, Тетевен и Ябланица. Проверени са общо над 100 участници в ловните излети /включително и за алкохол/ , като не са установени нарушения относно носенето и употребата на оръжие, както и по ЗЛОД.

          На 03 октомври в 23.30часа в землището на град Тетевен, 39-годишен водач на лек автомобил  е загубил контрол над превозното средство и се е ударил последователно в  крава и железобетонен стълб на електроразпределителната мрежа. В резултат на инцидента водачът е с контузия на главата, взета му е и кръв за анализ. 

     В събота около 22.30ч в с.Орешак са се ударили насрещно движещи се леки автомобили. При инцидента няма пострадали хора, но са нанесени материални щети по превозните средства, а пробата за алкохол на 43-годишен мъж-водач на единия автомобил е отчела наличие на алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство, водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян и работата продължава.

5-годишно дете е загинало при инцидент в Угърчин.

По първоначална информация на 02 октомври  детето се е покачило на стълб за високо напрежение и е ударено от волтова дъга с високо напрежение. По случая е образувано досъдебно производство.

През почивните дни в ОД МВР-Ловеч са регистрирани 4 бързи производства срещу водачи управлявали МПС след употреба на алкохол. На 03.10. около 21.30ч. в РУ Тетевен е задържан 41-годишен от с.Глогово, който е шофирал след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.02 промила. Час по-късно служители на РУ Тетевен са установили 35-годишен водач от с.Български извор, който е тестван за наличе на алкохол с техническо устройство и пробата е отчела резултат от 2,22 промила. В първите часове на днешния ден служители на РУ Троян са спрели за проверка в града 53-годишен мъж, като при тестването му с «Дрегер», устройството е отчело 1,41 промила алкохол в издишания въздух. Рано тази сутрин служители на РУ Ловеч са извършили проверка на лек автомобил пътуващ от с.Баховица към с.Славяни и управляван от 31-годишен мъж. Пробата за алкохол на водача е отчела 1,46 промила. Четиримата водачи са задържани за срок до 24 часа в поделенията на ОД МВР-Ловеч.

На 02 октомври служители на РУ Ловеч са провели специализирана операция за противодействие на производството, разпространението и съхранението на наркотични вещества, в хода на която в поземлен имот в с.Кърпачево е установено да се отглеждат 25 растения от рода на конопа – /канабис/. По случая е задържан 34-годишен мъж и работата продължават служители на РУ Ловеч.

 

Източник:
Пресцентър ОД на МВР Ловеч

Свързани статии

Back to top button