Четири училища от областта са на дистанционна форма на обучение

От Регионалното управление на образованието(РУО) в Ловеч предоставиха информация за училищата на територията на областта, които са преминали на дистанционна форма на обучение и кои не са.

За най-продължителен период от време дистанционно ще се обучават учениците от V до XII клас от СУ „Георги Бенковски“ (от V до XII клас)   и   НПГГСД „Сава Младенов“(IX, X и XII а,б клас) от Тетевен – 12 дни, ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ Ловеч-(10-12 клас)   до 27.11.2020 г. и учениците от от I до XII клас в училище СУ „Димитър Митев“ към ловешкия затвор( до 30.11) – 1- 12 клас.

За по-кратък период – 7 дни, дистанционно са и учениците от VIII до XII клас в ПГСС „Сергей Румянцев“(от VIII до XII клас) Луковит, до 20 ноември включително.
5 учебни заведения в община Троян са възстановили присъствените учебни занятия от днес 16.11.2020 г. Според подадената информация и  изискванията в заповедта на здравния министър Ангелов няма създадени условия за преминаване на обучение в електронна среда(ОРЕС). Това са: Средните училища от Троян и село Черни Осъм, носещи името на Апостола на свободата „Васил Левски“, СУ „Св. Климент Охридски“ , ПГМЕТ „Акад. Ангел Балевски“  и  НУПИ „Проф. Венко Колев“.Четири училища от областта са на дистанционна форма на обучение

 

Източник:
Пресцентър Област Ловеч

Свързани статии

Back to top button