Чарлз Даниел Френч дари за троянски болници

"Композит-Х" Летница е единствената фирма, която е въвела съвременната технология STES

    На 06.08.2020 г. на официална церемония в парка на Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести- Троян, г-н Чарлз Даниел Френч, собственик и Изпълнителен  директор на фирма „Композит –Х“ АД гр. Летница, направи дарение -2 бр. респиратори на обща стойност  56 376,46 лв. на МБАЛ-Троян и СБАЛББ-Троян.
На церемонията присъстваха Народният представител г-н Иван Миховски, Кметът на Община Летница г-н Красимир Джонев, Зам.кметът на Община Троян г-н Ангел Ангелов, лекари и медицински специалисти от двете троянски болници.
Управителите на болниците д-р Пенко Бамбов и д-р Цветомила Дудевска изразиха дълбоката си благодарност и уважение към дарителя г-н Френч и в речите си зявиха, че:
„Респираторите ще помогнат в битката ни за спасяване на човешки животи в този труден за цялото човечество период“.
Причината за дарението!

Преди време работник от фирмата станал пациент на Белодробната болница в Троян. Бързото му възстановяване и отличното отношение към болния впечатлило ръководството на най-голямата в света фирма за производство на изкуствени катерачни хватки Композит-Х АД в Летница. Това сподели днес собственикът й Дан Френч докато връчваше два дихателни апарата – по един за многопрофилната и Белодробната болница, и в двете лечебни заведения с отделения за приемане и лечение на пациенти с коронавирус. Има необходимост от тази апаратура, но което е по-важно – има квалифициран екип да работи с нея, ще бъде полезна и след пандемията за лечение и на други заболявания, поясни още г-н Френч.

Народният представител  пожела на  д-р Цветомила Дудевска и колегата й д-р Пенко Бамбов  да срещат уважението на хората всеки ден и отделенията за лечение на коронавирус да останат неизползвани поради липса на болни от инфекцията.

Композит-Х АД е българска фирма със собственик и изпълнителен директор Чарлз Даниел Френч, англичанин по народност, но живее в България от 16 години. Фирмата се занимава с производство на изкуствени катерачни хватки, монтирани в катерачни зали из цял свят, домашни стени и световни състезания по катерене, едно от които тепърва предстои – Олимпийските игри през 2021год.. Композит-Х е основана през 2005 година в с. Крушуна, като в последствие премества своята дейност в новата си фабрика в гр. Летница. Към днешна дата тук работят над 150 човека, като дори и по време на пандемия ние продължаваме да търсим нови кадри и да разширяваме нашата дейност.

Много важна ценност на компанията е стремежът да допринася за опазването на околната среда и чистият въздух в региона като инвестира в екологично чисти технологии. Към момента Композит-Х е въвела използването на електромобили, инвестирала е в соларни енергийни устройства и е въвела съвременната технология STES(Seasonal Thermal Energy Storage) за сезонно съхранение на топлинна енергия. Чрез нея топлинната енергия се събира, когато е налична и се използва в друг сезон, когато е необходима. Това ще е първата подобна система на територията на България.

Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close