Деца от три области участваха в конкурса за есе

Деца от три области в страната участваха в конкурса за ученическо есе на Окръжен съд – Ловеч.

Творбата на Цветелина Цветозарова от Тетевен ѝ донесе първа награда в конкурса на тема „Стабилна е държавата, в която всички хора са равни пред закона“.

Инициативата е по повод Деня на Конституцията и професионален празник на юристите в България и в нея се включиха ученици не само от съдебния район на Окръжен съд – Ловеч, но и такива от Бургас, Козлодуй и Омуртаг.

Най-много творби изпратиха възпитаници на Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ – Тетевен.
„Законите гарантират и защитават нашата свобода. Ако не ги спазваме, демокрацията се превръща в анархия, в която надделяват по-силните.“, пише в есето си Цветелина, която е в XII клас на НПГГС „Сава Младенов“ – Тетевен.

Нейната съученичка Николинка Тодорова също беше оценена за своето есе – тя заслужи трета награда в конкурса.

Зрелостникът от Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф I” в Ловеч Павел Георгиев впечатли журито с демонстрираната висока обща култура по общественозначимите теми от последните месеци в България, както и с начина си на изразяване. Реалистичният му анализ и оптимизъм за бъдещето на страната му донесоха втора награда.

Подаръчните комплекти за победителите включват – уеб камера – за първо място, слушалки с микрофон – за второ и трето място. Освен това всички участници ще получат грамота, екземпляр от Конституцията на България и други подаръци, които ще бъдат предадени чрез куриер или по пощата.

Деца от три области участваха в конкурса за есе в  този конкурс по повод отбелязването на  Деня на Конституцията и професионален празник на юристите в България.

Окръжен съд – Ловеч посвети цялата седмица от 12 до 16 април 2021 г. на този празник и всеки  онлайн можеше да се посети институцията

 

Back to top button