Деца подариха картички на даряващите живот

Специално изработени от второкласниците на СУ „Св.Климент Охридски“ град Ловеч, поздравителни картички получиха за професионалния си празник д-р Стефан Чичев, началник на АГ отделението в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“, и д-р Петя Станчева, началник на Неонатологичното отделение.

Децата с класен ръководител Соня Петрова са направили с много любов картички за всеки работещ в местата, които помагат на новия живот. Идеята за този жест към хората в бели престилки е на училищния психолог Ралица Маринова, която заедно с младия учител Владимир Брязов поднесе символичния дар от картички. Заради епидемиологичната обстановка децата нямаха възможност за лична среща с лекарите, акушерите и сестрите в техния празничен ден. Д-р Станчева изпрати плодове и лакомства за второкласниците в знак на благодарност за тяхното внимание.

Професията е трудна, но носи много удовлетворение, защото е свързана с новия живот, с надеждата. С това е свързана и появата на първото ловешко бебе за годината – Марта, защото от стари времена се знае – ако първата рожба е женска, годината ще бъде плодовита, стана ясно от разговора с началниците на двете отделения, съобщиха от пресцентъра  на училището за Oblasta.com

Деца подариха картички на даряващите живот

Свързани статии

Back to top button