Децата в детските градини и яслите – от 5-и април

Децата в детските градини и яслите ще се върнат от 5-и април. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Ресторантите с открити площи и градини също ще отворят в началото на месеца.Децата в детските градини и яслите - от 5-и април

След пролетната ваканция на 12-и април присъствено ще продължат да учат и част от учениците от 1-и до 12-и клас.  Просветния министър Красимир Вълчев ще изготви график как се връщат те, като ще се предържат към плана, който беше досега.

 

След края на пролетната ваканция на учениците, от 12 април, се възобновява присъственото обучение на децата от 1-ви до 12-ти клас, като графикът ще бъде оповестен в рамките на следващата седмица.

Също от 12 април се допускат груповите дейности и занимания в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа.

От четвъртък, 1 април, се допускат посещенията в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при заетост на не повече от 30% от капацитета на помещенията. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство.

От 1 април се допускат и посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове и плувни басейни и комплекси при използване на не повече от 30% от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м.Децата в детските градини и яслите - от 5-и април

От 1 април до 12 април на магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи, прилежащи към търговския обект.

Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се допускат само в откритите им площи (тераси, градини и др.), при ограничено работно време от 6 до 23 ч.

Изключение са дискотеките, бар-клубовете, пиано баровете, бар-вариете и нощните барове, които остават затворени до края на месец април.

Децата в детските градини и яслите ще се върнат от 5-и април и за другите мерки – ТУК

 

Източник:
БНТ
Back to top button