Демонстрационно пробно гласуване с машина

Демонстрационно пробно гласуване с машина се провежда  през целия ден днес в сградата на областната администрация

Демонстрационно пробно гласуване с машина се провежда днес през целия ден в сградата на областната администрация. Всеки избирател може на място да проиграе целия процес на гласуване със специализираното устройство. Съдействие оказват представители на Районната избирателна комисия (РИК) и на областната администрация. Машината е разположена на партерния етаж и е на разположение до 17 ч.
Първи днес в 10 ч. пробно своя вот дадоха областният управител инж. Светослав Славчев и председателят на РИК Валентина Недялкова.
Разяснителната кампания за гласуване на президентските и предсрочните парламентарни избори в цялата област Ловеч започва днес и ще продължи до 11 ноември. С решение на РИК е утвърден график за провеждането й. Във всички населени места, където ще се гласува машинно, ще бъде проведено пробното гласуване, в Ловеч – и в кварталите.
Областният управител прикани хората, които се притесняват от машинното гласуване, да дойдат на място и да пробват, за да се уверят, че нещата се случват лесно. А за вота на 14 ноември призова гражданите да бъдат активни и да упражнят правото си на глас свободно, отговорно и осъзнато.

Back to top button