Доброволците БМЧК от област Ловеч, заляха на 14-ти февруари област Ловеч с валентинки

Доброволците БМЧК от област Ловеч, заляха на 14-ти февруари област Ловеч с валентинки. Младежите подариха на гражданите  и в училищата в областта валентинки с шеговити послания , брошури, сърчица, и други подаръци по случай Свети Валентин – Денят на влюбените. Спазвайки изискванията за превенция от Covid-19 все пак младите червенокръстци породиха усмивки и добро настроение на граждани и учащи по случай празника.

Влюбените двойки пък се снимаха в рамка от сърца, както и с „Купидонка“ и „Трифон Зарезан“, като снимките бяха изпратени на посочен от тях адрес. По случай празника „Купидонка“ и „Трифон Зарезан“ разговаряха с гражданите по темата „Какво е любовта“ и им обясняваха дейностите на БМЧК.

Клип с послания за любовта изготвен от доброволците бе разпространен в и интернет пространството с апел към подрастващите.

„Бъдете добри – обичайте приятелите си, себе си, родителите си, учителите си и се пазете.“  бяха пък посланията на доброволците на БМЧК град Тетевен с придружени с валентинки към всички ученици и учители.

В училищата в Ловеч, Тетевен и Априлци имаха възможност да попълнят и анкета относно познаваме ли начините да се предпазваме от полово предавани заболявания.

Back to top button