Доживотни присъди за убийство и грабеж в Левски

Престъпниците са отнели чужди движими вещи -  златни накити, чуждестранна валута

Окончателно, с решение на ВКС, осъдиха по повдигнатите от Окръжна прокуратура – Плевен обвинения, извършителите на грабеж, придружен с убийството на К.И. и причиняване на телесна повреда на Г.И., извършени в дома на семейството в гр. Левски.

За престъпното деяние И. З. и В. Н. са осъдени на  доживотен затвор, а Т. М.  на  20 години лишаване от свобода. По същото дело Н. М. е осъдена за вещно укривателство на три  години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок.

Обвинителният акт е внесен от Окръжна прокуратура – Плевен. След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, извършителите са признати за виновни и са осъдени по повдигнатите им от прокуратурата обвинения.  Съдът е признал И. З., Т. М. и В. Н за виновни за това, че на 30.12.2016 г. в гр.Левски в съучастие като извършители, отнели чужди движими вещи –  златни накити, чуждестранна валута, сумата от 38 294,35 лв. или чужди движими вещи на обща стойност 92 259,75 лв., от владението на К. И. и Г. И. от град Левски с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила, като грабежа е в големи размери и е бил придружен с тежка телесна повреда за Г. И. и с убийството на К.И.

Престъпление по чл.199, вр. чл.198, вр. чл.20 от НК. Осъдени са и за това, че са влезли в жилището на К.И. и Г. И., като употребили за това сила, като деянието е извършено нощем от две и повече лица. Престъпление по чл.170, вр. чл. 20 от НК.

Обвиняемата Н. М. е призната за виновна за това, че на 30.12.2016 г. в с. Павел, област Велико Търново с цел да набави за себе си и за В. Н. имотна облага укрила и придобила чужди движими вещи: пари и златни накити – чужди движими вещи на обща стойност 88 359,75 лв., а на 13.01.2017 г. в гр. Плевен спомогнала да бъдат отчуждени чужди движими вещи – сумата от 20 000 лв., чрез закупуване на лек автомобил „Фолксваген Туарег, за които знаела, че са придобити от В. Н. чрез престъпление по чл.199, вр.  чл.198, вр. чл.20  от НК, като укривателството е в големи размери.

Престъпление по чл.215 от НК.

Източник:
ВКС

Свързани статии

Back to top button