ДТ „Зора” в Ловеч отбеляза 60-годишен юбилей

60-годишен юбилей отбеляза ДТ „Зора” в Ловеч. В празнично настроение всички деца участваха в празника на 30 май 2022 г., който събра родители и гости в двора на градината. Директорът на „Зора“ Иваничка Дончева посрещна кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и зам.-кметът Венцислав Христов, които изгледаха детската програма от много песни, танци и стихотворения.

кметът Корнелия Маринова

В поздравлението си към домакините кметът Корнелия Маринова каза: „Вашата програма ни зареди с много енергия и светлина. Учителите, които работят тук, са истински отдадени на своята работа, на децата. Само така можем да дадем онзи старт, който е нужен на всяко дете“.

Кметът благодари и на останалите служители в градината, както и на родителите, без които нищо не е възможно да стане. За празника Корнелия Мариноват подари на ДГ „Зора“ програмируем робот Botley,  който е предназначен за децата на възраст от 5 до 9 години. Той ще послужи за изграждане на  STEM стая в детската градина.

истински празник

Като при всеки истински празник имаше и голяма торта със свещи, много балони и специална украса. За празничната атмосфера се грижеха актьорите от Кукления театър при Ловчанско читалище „Наука-1870 г.

„Зора“ е приемник на първата специално построена детска градина в Ловеч през 1962 г. Само осем години по-късно тя вече е сочена като градината-образец.  През 2018 г. тук беше извършена мащабна реконструкция, обновяване и оборудване на сградата и дворното пространство.

Източник:
Община Ловеч, пресцентър
Back to top button