Дубай стартира проекти за нови плажове и влажни зони

Дубай ще стартира 29 нови проекта – които ще включват нова зона на първа линия на плажа, с площ от един милион квадратни метра. Плажовете ще се простират от плажа Al Mamzar до Umm Suqeim 2, струвайки 500 милиона дирхама.

Друг проект е насочен към разработване на резерват за диви животни Ras Al Khor за 100 милиона дирхама. Проектът ще увеличи влажните зони с 20 хектара и ще разшири зелената покривка чрез засаждане на мангрови дървета в зона от 100 хектара.

Проектите бяха обявени на 31 октомври от Негово Височество шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, владетел на Дубай и Министър Председател на Обединените Арабски Емирства.

Негово Височество шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, придружен от Негово Високопреосвещенство шейх Ахмед бин Саид Ал Мактум, направиха преглед на проектите на община Дубай за опазване на околната среда и устойчивост на стойност 6,6 милиарда дирхама.

„Приехме най-добрите световни практики и внедрихме иновативни проекти за опазване на нашата околна среда и защита на здравето и безопасността на хората в ОАЕ“, каза той.

„ОАЕ се ангажира да изпълнява иновативни проекти, които оптимизират използването на ресурси и решават критични предизвикателства като част от стратегията на страната за осигуряване на устойчивост на околната среда.

„Ключов елемент в модела за развитие на ОАЕ, екологичната устойчивост се отразява във всички инициативи и проекти, стартирани от държавни структури, независимо или в партньорство с частния сектор. Устойчивостта е ключова за бъдещата готовност на ОАЕ.

„Осигуряването на чиста околна среда е в основата на нашите усилия за напредък в развитието и осигуряване на високо качество на живот както сега, така и в бъдеще.“

Свързани статии

Back to top button