Два нови положителни случая на COVID-19 в област Ловеч

     На 16 юли в Националната информационна система за наблюдение на COVID-19, са регистрирани  2 положителни случая на COVID-19 на територията на Област Ловеч. 

   В първият случай се касае за мъж на 75 години хоспитализиран на 11 юли в неврологично отделение на МБАЛ АД гр. Ловеч с неврологични оплаквания. Напуска самоволно отделението на 12 юли. 

  На 14 юли се завръща в болницата с грипоподобни оплаквания, настанен е и е изолиран в Белодробно отделение и след  положителен резултат от PCR тест на 16 юли е приведен в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Ловеч. 

    Неврологично отделение  е поставено под карантина, считано от 15 часа на 16.07.2020 г. със заповед на Директора на РЗИ за 48 часа, през което време се преустановява приема на нови пациенти. 

Болните нуждаещи се от хоспитализация ще бъдат насочвани към УБАЛ „Сърце и мозък“ гр. Плевен.

Разпоредено е незабавното провеждане на крайна огнищна дезинфекция в отделението, изследване на медицинския персонал и хоспитализираните пациенти. 

Във вторият случай се касае за мъж на 68 години от гр. Ловеч, изследван като контактен на положително лице, обявено на 13 юли.

По негово желание мъжът е хоспитализиран днес в болница в гр. София. Пациентът в последствие ще бъде прехвърлен за наблюдение на РЗИ гр. София.

Към 15 часа на 16 юли на територията на област Ловеч общо диагностицираните случаи до момента са 30. О тях активни 14 случая – 9 на домашно лечение, 5 – хоспитализирани и 16 излекувани.

Източник:
Пресцентър РЗИ
Тагове
Back to top button
Close