Електрохолд представи плановете си за област Ловеч

Електрохолд представи плановете си за развитието на електроразпределителната мрежа в област Ловеч и подобренията в обслужването в резултат на дигитализирането на услугите. На срещата на ръководството на Електрохолд, доскоро ЧЕЗ, с местните власти от областта домакин на работното заседание беше областният управител Виктор Стойчев.

По време на срещата страните подписаха Споразумение за партньорство с оглед подпомагане успешното реализиране на политиките и проектите в интерес на жителите на областта.

Споразумението подписаха областният управител Виктор Стойчев и Георги Миков, изпълнителен директор на „Електроразпределителни мрежи Запад“ АД, и Виктор Станчев, главен оперативен директор на „Електроразпределителни мрежи Запад“ АД.

Общите принципи, записани в споразумението, целят както професионализъм, отговорност, уважение, доверие и взаимност в изпълнение на функциите на всеки от партньорите, така и въвеждане на иновации, устойчиво инвестиране и подобряване на качеството на живот, в съответствие с националните и местните интереси при провеждане на регионалната политика. Стойчев изтъкна важната функцията в държавата, която се изпълнява с доставката и снабдяването с електрическа енергия за населението и всички заинтересовани страни, и акцентира върху необходимостта от постоянно развитие на електроразпределителната мрежа. „Местните власти остават наш ключов партньор в изпълнение на мисията ни да осигуряваме енергия, да инвестираме устойчиво и да подобряваме качеството на живот,“ каза Карел Крал, главен изпълнителен директор на групата “Електрохолд”.

Операторът на електроразпределителната мрежа ЕРМ Запад, доскоро “ЧЕЗ Разпределение”, обяви, че през 2022 г. ще инвестира в област Ловеч 2,37 млн. лева, като средствата ще бъдат вложени основно в реконструкция на мрежите ниско напрежение и изграждане на нови съоръжения. Сред по-големите инвестиционни проекти са модернизацията на възлова станция „Беглеж“, в която ще се вложи четвърт милион. Близо половин милион ще бъдат вложени в присъединяване на нови клиенти.

Сред приоритетите на “Електрохолд” акцент е и електронното обслужване. В момента са дигитализирани над 80% от услугите на снабдителната компания “Електрохолд Продажби” и над 90% от услугите на разпределителното дружество ЕРМ Запад.

Срещата в Ловеч е част от серия срещи на ръководството на “Електрохолд” с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на групата за открита, активна и диалогична комуникация с кметовете на общини и областните управители на територията, която обслужва.

В срещата днес участваха още Десислава Бориславова, PR и комуникации, Радослав Цветков, главен директор управление на активи ЕРМ Запад АД, Бойко Чавдаров, регионален мениджър Ловеч, Вежен Фотев, директор обслужване на клиенти „Електрохолд България“ ЕООД, Младен Георгиев, представител на „Електрохолд Продажби България“ АД.

Back to top button