Еманоела Димова е номинирана в „Най-големият малък приятел на природата и животните“

Ученичката Еманоела Димова (9 г.) от ОУ „Христо Никифоров“ в Ловеч е номинирана във второто издание на Националните номинации „Най-големият малък приятел на природата и животните“ 2018/2019 г.“

Ученичката Еманоела Димова (9 г.) от ОУ „Христо Никифоров“ в Ловеч е номинирана във второто издание на Националните номинации „Най-големият малък приятел на природата и животните“ 2018/2019 г.“ Това е една инициатива на фондация „АФА България“ с председател Аксиния Боснева, а наградената рисунката бе представена заедно с творбите на другите участници в една от залите на училището.

Отличията станаха известни на 20 януари на ученическо тържество, където деца от началния курс участваха в пиеската „Малкият Мук“, а после заедно с гостите разгледаха рисунките и участваха в игри с боички.

Преди да бъдат връчени номинацията, грамотите и поздравителните адреси, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна към децата с думите:

„Екологичното обучение е жизнено важно за нас, за природата, сред която живеем. Това е нашият дом, защото той е не само там, където живеем, а и цялата природна среда. Трябва да я пазим чиста и непокътната. За нас е изключителна чест, че Ловеч е номиниран град. Това училище винаги е показвало, че е сред най-добрите места за обучение и възпитание в нашия град и е похвално за учителите, че така добре са мотивирали децата. Поздравявам отличените деца и ви желая много успехи!“
Гости на тържеството бяха още зам.- кметът Венцислав Христов, Светла Христова, старши експерт в РУО Ловеч, директорът на училището Милка Аладжова и други. Отличената художничка получи подаръци от кмета на Ловеч и от РУО – Ловеч.

В номинациите тази година участват деца от детски градини и училища от 69 населени места от цялата страна. Детският екофорум е изключително важен, защото формира екомислене и поведение.

Свързани статии

Back to top button