Eпидемичната обстановка в област Ловеч – 11.05.2020 година

Към 13.00 часа на 11.05.2020 година данните от единната информационна система за лица, под карантина за COVID-19 за област Ловеч са както следва:

  • От началото на епидемичната ситуация и въвеждане на карантинните мерки през м.февруари тази мярка е била наложена на 2132 лица от областта – влезли в страната и подадени от ГКПП чрез предписания за поставяне под карантина, контактни на доказани положителни за COVID-19 лица и лица, поставени под карантина от инспекторите на Регионална здравна инспекция;
  • В период на карантина и медицинско наблюдение са 602 лица. По общини се разпределят както следва: община Ловеч – 202; община Априлци – 15 община Летница – 15, община Луковит – 97, община Тетевен – 107, община Троян – 118, община Угърчин – 24 и община Ябланица – 24.
  • Към 11.05.2020 година е изтекла 14 дневната карантина на 1530 лица от началото на епидемичната ситуация и въвеждане на карантинните мерки;
  • Към същия момент медицинско наблюдение от здравните инспектори на РЗИ се осъществява на 14 лица без личен лекар.

В неделя бяха отчетени като отрицателни резултатите от изследването на обслужващия персонал на Дом за социални грижи „Резиденция Карамел“ в с. Добревци, с което са финализирани лабораторните изследвания на персонала на специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни на територията на област Ловеч. Няма доказани положителни лица от персонала на домовете от област Ловеч от общо взети 240 проби.

В бъдеще Регионална здравна инспекция гр. Ловеч се ангажира да предоставя обобщена седмична информация и справка за проведения противоепидемичен надзор и контрол на COVID-19 всеки петъчен ден.

Източник:
РЗИ Ловеч

Свързани статии

Back to top button