Европейски ден на спорта се проведе в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч

Учениците от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч на 24 септември 2021 г. отбелязаха Европейския ден на спорта в училище –една от най-масовите инициативи през годината. Денят започна с физзарядка на открито. Раздвижени и освежени, учениците влязоха в класните стаи. Денят продължи с фитнес занимания и игри на открито, като с много емоции и страст децата изразиха своето позитивно отношение към спорта и грижата за здравето като основен източник на просперитет и благоденствие.

Редовната физическа активност е гаранция за силна имунна система. Стана ясно, че в ситуацията на COVID-19 е изключително важно да работим за укрепване на физическото и психично здраве на учениците.
Какво е Европейският ден на спорта в училище?

Европейският ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“.

Европейският ден на спорта в училище се осъществява в последния петък на месец септември. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Back to top button