Ловеч ще е домакин на петото юбилейно издание на фестивала „Тройче“

Ловеч ще е домакин на петото юбилейно издание на фестивала „Тройче“. Тази година той ще се проведе на 19 юни ( събота) от 10,00 часа пред Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий”. Фестивалът се провежда под патронажа на Областния управител на област Ловеч и се организира съвместно от Община Ловеч и НЧ „Бяла Анаста -2016 г.“.

Замисълът на  фолклорния фестивал „Тройче“ е единствен по рода си, а целта му е  да даде изява на талантите в областта на любителското фолклорно танцово изкуство, във всички възрастови групи, организирани към  читалища, училища, културни центрове и институции, сдружения и други на територията на област Ловеч. Фолклорният фестивал има конкурсен характер, за да стимулира хореографите за създаване на нови произведения, ръководителите за разнообразие в репертоара, а участниците –  за добро изпълнение и вярна интерпретация.

Изпълнителите ще бъдат разделени в три възрастови групи: деца от 6 до 11 г., деца от 12 до 18 г. и любители  над 18 г. Всеки състав може да изпълни два танца от различни фолклорни области с общо времетраене до 15 мин.

Организаторите са подготвили три специални награди – от НЧ „Бяла Анаста -2016 г.“, от Кмета на Община Ловеч и от Областен управител.

Виж като приложени файлове  статутрегламент и заявка за участие.

Програма на фестивала Тройче

Back to top button