Grand Prix Троян 2021

Grand Prix Троян 2021  – Републикански шампионат мотокрос II-кръг „Grand Prix Троян 2021“ предстои. Той ще се проведе на 19 – 20 Юни 2021, мотополигон „Троян“. Програмата може да прочетете ТУК

Тази седмица на мотополигон „Троян“, град Троян, област Ловеч предстои втория кръг от Републиканския шампионат по мотокрос. Grand Prix Троян 2021, организирано с огромното съдействие на Община Троян и местния клуб Троян Моторспорт 01 и тази година ще бъде с международен характер след като за участие се заявиха и мотокросисти от Румъния, Турция и Гърция, като общия брой на очакваните пилоти е над 130.
В клас МХ50, при очаквания дъждовен уикенд, пилотите от най-малкия клас ще имат съответно и най-големите трудности при преодоляването на трасето, но организаторите са приготвили и мини конфигурацията на трасето. Лидерите в шампионата Кристиян Андреев, Георги Илиев и Николай Павлов ще имат опцията да затвърдят позициите си или съответно да дадат шанс на някой от пилотите след тях да се намеси в играта на МХ50.
Очаквано голяма ще бъде групата на клас МХ65, като този път очакваме над двадесет състезатели в тази група. Дъждовно трасе в Троян не е по вкуса и на техните малки джанти, но и тук, след първия кръг Кортен видяхме силна конкуренция след едноличната лидерска позиция на Дани Цанков в лицето на Георги Гинов и Илия Димитров. Тук амбициите за подиума придобиват международен характер с участието на силни румънски пилоти, така че се очертава интересно състезание в клас МХ65.

Въпреки, че през сезон 2021, за момента клас МХ85 не изобилства от голям брой пилоти, борбата която се наблюдава в тази категория е повече от интересна. Венцислав Тошев и Данаил Стефанов са начело на класирането и вече имат по три международни старта, като в това отношение са по- напред от Мирослав Димитров, но той има мотивацията да защити своята шампионска титла от 2020 и това е не-малък стимул в троянската надпревара.

Клас МХ2 тази година бележи увеличение на състезателите, като в Троян тяхната бройка ще бъде над 25, отново с международно участие. Николай Малинов който оглавява класирането в момента е с непотвърдено участие за тази седмица след контузията си по време на Балканиадата в Босна и Херцеговина, а Хакан Халми има да поправя изоставането си след Кортен в точките.

Димитър Грозданов и Християн Георгиев показаха отлични качества по време на първия кръг, но Виктор Нейчев и Кристиян Петков не са спирали своите тренировки и успешни участия, така че може да се получи сериозно разместване в редиците на клас МХ2 на трасето в Троян.

Troyan.bg

troyan.bg - Актуални новини от Община Троян
Back to top button