Информационен бюлетин на ОД МВР – Ловеч 18.08.2021 год.

Информационен бюлетин  на ОД на МВР Ловеч започва с  това, че на 17 август около 10.00ч. в с. Български извор, полицейски служители са спрели за проверка лек автомобил, управляван от 20-годишен от с. Глогово.

Водачът е тестван с техническо средство ,,drugchek 3000 stk 6″, като пробата е отчела наличие на метамфетамин, а в купето на превозното средство полицаите са открили пакетче с прахообразно вещество, с бруто тегло 4.66 грама, което при направен полеви тест е реагирало на кетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, а по случая е образувано досъдебно производство.

В РУ МВР Троян е образувано досъдебно производство и за срок до 24 часа е задържан 70-годишен мъж, който на 17 август около 09.30 ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания въздух 1.56 промила. Работата по случая продължава.

След получен сигнал и проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Ябланица, 18-годишна е установена като съпричастна към извършена от частен дом в с. Брестница кражба, на златни накити и мобилен телефон. По случая е образувано проверка и служителите на РУ Ябланица продължават работата по изясняване на механизма на извършване на престъплението.

През изтеклото денонощие в РД ПБЗН-Ловеч и РС ПБЗН в областта са получени общо 10 сигнала за произшествия. От тях 1 произшествие е с материални щети – горяло е ел. табло в Угърчин и 9 са без нанесени щети, при които са изгорели общо около 71 дка сухи треви и храсти.

 

Back to top button