Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч 24.06.2021 год.

Информационен бюлетин, предоставен от  ОД МВР-Ловеч за  24.06.2021 год.

В периода от 17 до 22 юни служители на РУ Ловеч са провели специализарана полицейска операция, с цел спазване на Закона за движение по пътищата, както от страна на водачите на МПС така и от пешеходците и проверка на места за отсядане в региона. В хода на предприетите действия са проверени 153 МПС и 182 лица, като за установени 83 нарушения са съставени 3 акта и 80 глоби с фиш.

На 23 юни около 12.40ч. на пътя между ул.“Баховско шосе“ и ВП II-35 при км. 38+900, 61 –годишен мъж при управление на лек автомобил не е спрял на знак «Стоп» и се е ударил с товарен автомобил, движещ се по път с предимство. При инцидента са нанесени материални щети на автомобилите и леко са пострадали водачът на лекия автомобил и пътник от товарния. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.

20-годишна жена е задържана за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 23 юни около 17.30ч. при управление на лек автомобил в посока Луковит – с.Тодоричене, жената е спряна за полицейска проверка, а тестването й с полеви тест „narko sprei“ е отчело наличие на метамфетамин. В дамската чанта на водачката е открита бяла хартиена опаковка, сгъната по специфичен начин.
По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Луковит.

Информационен бюлетин завършва с информацията, че на 23 юни около 18.40ч. полицаи от РУ Луковит са спрели за проверка лек автомобил, управляван от 24-годишен от гр. Плевен. При тестване на водача за алкохол, техническото устройство е отчело отрицателен резултат, но пробата му за наркотици е показала наличие на метамфетамин. Водачът е задържан за срок от 24 часа , а в РУ Луковит е образувано досъдебно производство.

Back to top button