Информационен бюлетин на ОД МВР Ловеч до 12.09.2022

Информационен бюлетин на  ОД МВР-Ловеч за криминалните прояви през уикенда са най-разнообразни – полицейски операции, наркотици, пътно транспортни произшествия.

На 09 септември за времето от 09.30 ч. до 11.30 ч. в гр.Угърчин е проведена операция по широкообхватния метод, в рамките на която полицейските служители са извършили проверка на 32 МПС и 47 лица, като за установени нарушения са съставили 5 акта и 7 глоби с фиш по Закона за Движение на пътищата (ЗДвП).

На 10 септември около 14.50 ч. на пътя между Градежница и Глогово, 33-годишен от с. Градежница при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство и се е преобърнал в крайпътна нива. При инцидента е пострадал 34-годишен пътник в превозното средство, който е с охлузни рани, а пробите за алкохол и наркотици направени на водача са отрицателни. Съставен му е акт за нарушение на ЗДвП

На 11.09.2022 г. около 19.00 часа на път I-4 (София- Варна) в землището на село Малиново, 58-годишен от гр. Горна Оряховица при управление на влекач с ремарке, движещ се в посока Варна е напуснал платното за движение и се е ударил в лек автомобил, паркиран в района на бензиностанция. При сблъсъка е пострадал водачът на товарния автомобил и трима човека от паркирания лек автомобил. Откарани са преглед и наблюдение в болнично заведение, а по случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство.

Двама мъже на 23 и 18 години са задържани за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 10 септември при извършена проверка в дом обитаван от лицата в с. Торос, полицаи са открили и иззели кутия със суха зелена тревиста маса, с нето тегло 10.00 гр. След направен полеви тест веществото е реагирало на наркотично вещество “канабис“. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Луковит.

Двама мъже на възраст 24 и 26 години са задържани в РУ Ловеч за притежание на наркотични вещества. Двамата са от Троян и са били спрени за полицейска проверка на 09 септември около 15. 00ч. на бул. « България», в района на автобусна спирка за гр. Троян. Установено е, че държат в джобове на дрехите си съответно около 1 грам и около 1.2 грама наркотично вещество, което при направен полеви тест е реагирало на метамфетамин. В РУ Ловеч са образувани две досъдебни производства и работата продължава.

 

Back to top button