Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч, 18.12.2020 год.

На 17 декември около 17.00ч., служители на РУ Тетевен са спрели за проверка в града товарен автомобил, с водач 45-годишен мъж, превозвал дървени трупи. На място е извръшен оглед, при който е установено, че част от трупите са без контролна горска марка и не отговорят по кубатура на посочената в съпътсващите ги превозни билети. Последвал е оглед в двор на цех за преработка на дървесина в тетевенско село, където са открити трупи за бичене, като част от тях са без поставена контролна горска марка, а общата кубатура на складираната дървесина не отговаря на посочената такава в съпътстващите ги документи. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължава под наблюдението на Районна прокуратура Тетевен.

На 17 декември на територията на Тетевен е проведена специализирана полицейска операция за подобряване на пътнотранспортната обстановка в града, в хода на която за установени нарушения пътните полицаи са съставили 22 глоби с фиш, 3 акта по ЗДВП и 1 акт по ЗБЛД.

На 16 декември на територията обслужвана от РУ Троян е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и посегателства срещу собствеността на гражданите, съвместно със служители на ЗЖУ-Плевен. В хода на предприетите действия полицаите са извършили проверка на 40 МПС и 52 лица, съставили са 2 акта по ЗДВП, 2 акта по ЗБЛД и 10 глоби с фиш.

20 годишна жена от тетевенско село е задържана за притежание на наркотични вещества.
На 17 декември около 22.30ч. служители на РУ Тетевен са извършили проверка на лек автомобил, с водач 68 годишен и пътник – 20 годишна жена. В хода на полицейските действия жената доброволно е предала на полицаите 3 пакетчета, съдържащи суха тревиста маса, с общо тегло 1.96гр. При направен полеви тест веществото е реагирало на кетамин. Открито е и пакетче с тегло 0.02гр. , което при тестване е реагирало положително на наркотичното вещество хероин. Жената е задържана за срок до 24 часа, а по случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

Източник:
Пресцентър ОД на МВР Ловеч

Свързани статии

Back to top button