Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч, 31.12.2020 год.

На 31 декември регистрация на пътни превозни средства в сектор „Пътна полиция“ ще се извършва до 12 часа.
На 31 декември, четвъртък, поради годишна инвентаризация в сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР-Ловеч, документи за първоначална и транзитна регистрация, промяна на собственост, свидетелство за регистрация и дубликат ще се приемат до 12 часа.

26-годишен мъж е задържан за държане на наркотични вещества.
На 30 декември, в жилище в Ловеч обитавано от лицето е извършено претърсване от служители на РУ Ловеч, като в хода на процесуално-следствените действия са открити и установени: найлонов плик, с бяло кристалообразно вещество, с бруто тегло 7.4 грама, кутийка съдържащ жълтеникаво кръсталообразно вещество, с общо тегло 6.3 гр. и друга опаковка с бяло кристалообразно вещество, с бруто тегло 6.00 грама. При полеви тест веществата са реагирали на наркотичното вещество метамфетамин /кетамин/. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служители на РУ Ловеч.

Покривни конструкции на 4 свързани къщи горяха в Троян.
На 30 декември около 14.00ч. в РУ и РС ПБЗН-Троян е получен сигнал за пожар на покрив на къща, на ул. «Ген. Карцов» в града. Огънят е обхванал и съседните 3 покриви на къщи-близнак, а екипи на РС ПБЗН-Троян са успели да спасят 3 сгради и 2 превозни средства. Няма пострадали хора. Причините за възникване на пожара и нанесените щети са в процес на изясняване, като работата по случая продължават служителите на РУ Троян, където е образувано и досъдебно производство.

На 29 и 30 декември на територията на община Тетевен е проведена специализирана полицейска операция за подобряване на пътно-транспортната обстановка на територията на града и околните населени места. Служителите на РУ Тетевен са констатирали нарушения, за които са съставили 13 глоби с фиш, 2 акта по ЗДВП и 3 акта по ЗБЛД.

На 29 декември около 22.45ч. на ул.«Васил Левски» в Ловеч, 19-годишен водач при управление на лек автомобил в посока бул. «Велико Търново» е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в електрически стълб. Водачът е откаран за преглед в ловешката болница, а тестването му за алкохол с техническо средство е отчело отрицателен резултат. Съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

Служители на РУ Тетевен са установили 55-годишен жител на с.Бабинци, който на 29 декември е счупил ветринно стъкло и е повредил брава на врата, на търговски обект в селото. По случая е образувано проверка и работа продължават служителите на РУ Тетевен.

Свързани статии

Back to top button