Информационен бюлетин на МВР, 01.06.2021 год.

Информационен бюлетин на МВР-Ловеч, 01.06.2021 год. за криминалните прояви в област област Ловеч.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че за времето от 28 до 31 май от постройка на ул. «Проф. Д-р Стефан Ватев» в града, е отнета сумата от 160 лв. Работата по случая продължава.

50-годишен мъж от ботевградско село е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица, след като на 31 май около 17.30ч. на ПП I-4 е установен да управлява лек автомобил, който е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от ЗДВП. По случая в РУ Ябланица е образувано бързо производство и работата продължава.

20-годишен е задържан за притежание на наркотични вещества.
На 31 май около 19.00ч. полицаи от РУ Троян са извършили проверка на паркиран лек автомобил, но с работещ двигател, на улица в с.Орешак.

При забелязването на полицейските служители от превозното средство са изхвърлени две полиетиленови пакетчета, като по-късно при тестване на веществото в тях, то е реагирало на канабис, с общо тегло 8 грама.

В джоб на дреха на 20-годишен мъж, който е бил в автомобила, е установена електронна везна. В хода на процесуално-следствените действия е извършено претърсване в имот обитаван от лицето, където служителите на РУ Троян са открили пликче със суха зелена тревиста маса, с тегло 0,5 грама. При направен полеви тест веществото е реагирало на канабис.

Открити са и множество семена.
Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Информационен бюлетин на МВР-Ловеч, 01.06.2021 год – от пресцентъра на институцията.

Източник:
Област Ловеч
Back to top button