Информационен бюлетин на МВР – 18.10.2021 год.

Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч  за изминалите почивни дни

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 20-годишен от Летница, който на 15 октомври около 12.00ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин.

На 14 октомври в РУ Тетевен е започнала проверка след получен сигнал от служители на бензиностанция в с. Български извор, че клиент е заредил автомобила си с гориво на стойност 20 лв. и е потеглил без да заплати. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Тетевен, в резултат на които е установен 21-годишен жител на село в област Търговище. Работата по случая продължава.

52-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 15 октомври от паркинг в ж.к «Младост» противозаконно е отнел лек автомобил «Фолксваген Поло». В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия превозното средство е открито паркирано край складова база в Ловеч. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 17 октомври в РУ Троян е получен сигнал, че за времето от 15.00 до 17.00ч. от хижа в Априлци са отнети бутилки с алкохол и 2 чифта мъжки туристически обувки. Проведени са незабавни оперативно издирвателни мероприятия, в резултат на които в местността „Боевци“, кв. „Острец“ е открит изоставен автомобил, а в него са установени и част от отнетите вещи. Работата по случая продължават служители на РУ Троян, образувано е досъдебно производство

През почивните дни на територията на областта са регистрирани 4 пътно-транспортни произшествия, при които леко са пострадали 4 човека и са нанесени материални щети по превозните средства.

 

Back to top button