Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч, 06.07.2021 год.

Информационен бюлетин, 06.07.2021 год. е получен от пресцентъра на ведомството.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство след като на 05 юли в с. Дъбен, 28-годишен при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка, при която в превозното средство са установени и иззети 2 опаковки, с бяло прахообразно вещество. При направен полеви наркотест веществото е реагирало на метамфетамин, а общото му тегло е 2,5 грама. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит и работата по случая продължава.

На 02 юли на територията на общините Луковит и Тетевен е проведена специализирана полицейска операция, с участието на служители от районните управлениия на МВР в Луковит и Тетевен и ЗЖУ-Плевен. В хода на предприетите действия, на територията на община Луковит са обходени 12 населени места, проверени са 91 лица и 72 МПС, като за установени 23 административни нарушения полицейските служители са съставили 17 акта и 6 глоби с фиш, съставили са 7 протоколи за предупреждение по чл.65 от ЗМВР, задържали са 2 лица и са образували 2 бързи производства.
На територията на РУ Тетевен са проверени 52 лица и 45 МПС, като за установени 11 нарушения са съставени 1 акт и 10 глоби с фиш и са връчени 7 ел. фиша.

34-годишен от Луковит е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 02 юли около 13.30ч. на кръстовище в града е предизвикал пътно-транспортно произшествие с материални щети.

При проверка на пристигналия на мястото на инцидента автопатрул на РУ Луковит е установено, че лицето е неправоспособно и управлява МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение, а пробата му за наркотични вещества е отчела наличие на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служител на РУ Луковит.

На 02 юли около 09.50ч. в Ябланица 75-годишен мъж при управление на лек автомобил и движение на заден ход е блъснал и причинил средна телесна повреда на 73-годишен местен жител, който се е придвижвал с електрическо превозно средство на три колела. По случая е образувано досъдебно прроизводство и работата продължава.

На 04 юли в РУ Ябланица е образувано бързо производство срещу 41-годишен мъж от София, който е установен да управлява МПС, което е без нужната регистрация и е с поставени регистрационни табели издадени за друго МПС.

На 05 юли в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу 47-годишен мъж от града, който е установен да държи в обитаван от него имот газов пистолет и боеприпаси, без да има надлежно разрешително.

67-годишен от Луковит е установен на 02 юли около 15 часа от служители на местното районно управление да управлява лек автомобил, без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

Източник:
ОД на МВР Ловеч
Back to top button