Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч 20.01.2023 год.

На 19 януари в РУ Троян е постъпил сигнал от 31-годишна жена, че лек автомобил «Опел», нейна собственост, е бил отнет противозаконно от село Борима. Превозното средство е било паркирано и оставено отключено, с поставен ключ на арматурното табло, като жената е установила липсата му около 08.00ч., но сигнал н РУ Троян е подала малко преди 17.00ч. Собственичката има предположения относто извършителят на деянието. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.

31-годишен от с.Торос е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 19 януари около 11.30ч. при управление на лек автомобил в с.Торос е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотични вещества направена с техническо средство е отчела наличие на амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ Луковит.

На 19 януари на територията на областта е проведена полицейска операция насочена срущу битовата престъпност и подобряване на пътната обстановка в региона, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 212 лица и 157 МПС, като за установени нарушения са съставили 13 акта и20 глоби с фиш по ЗДвП.

РД ПБЗН-Ловеч

Произшествия с преки материални щети:
– В 13.20ч. УПБЗН – Угърчин реагира на сигнал за запален гараж в с. Микре. Изгорели са паянтова постройка и 5м² покривна конструкция. Спасена и къщата .
– В 17.04ч. в РСПБЗН – Тетевен е получен сигнал за пожар в барака до конюшня в гр.Тетевен. Изгоряла е бараката.

Произшествия без преки материални щети:
– В 10.40ч. РСПБЗН – Троян реагира на сигнал за запалени отпадъци в землището на с. Дебнево. Изгорели са около 250 м² отпадъци и клони.
– В 12.14ч. огнеборците от РСПБЗН – Ловеч са посетили сигнал за запалени сухи треви и храсти в ж.к. „Червен бряг“, вилната зона на комплекса. Изгорели са около 95 дка суха трева.
– В 13.45ч. РСПБЗН – Луковит реагира на сигнал за запалени сухи треви в землището на с.Ъглен. Изгорели са около 10 дка суха трева.
– В 14.06ч. служители на РСПБЗН – Ябланица след получен сигнал са гасили запалени сухи треви в землището на с. Брестница. Изгорели са около 8 дка суха трева.
– В 14.15ч. РСПБЗН – Троян реагира на сигнал за паднали тухли и опасно наклонена ламарина на жилищен блок в гр. Троян. Ламарината е отстранена.
– В 16.05ч. РСПБЗН – Троян реагира на сигнал за запалени сухи треви в землището на гр. Троян, кв.“Ливадето“. Изгорели са около 1 дка суха трева.
– В 16.15ч. служители на РСПБЗН – Ловеч са гасили битови отпадъци по пътя за с. Пресяка. Изгорели са около 4м² отпадъци.
– 17.28ч. РСПБЗН – Ловеч отстранява паднало дърво но пътното платно, в землището на с. Соколово.
Пътното платно е обезопасено и почистено.
– В 17.50 ч. УПБЗН – Угърчин реагира на сигнал за запалена суха трева в землището на гр. Угърчин. Изгорели са около 45 дка суха трева.
– В 18.17ч. РСПБЗН – Ловеч реагира на сигнал за опасно наклонена ламарина на жилищен блок в гр. Ловеч, ул.“Христо Ботев“ №20. Ламарината е отстранена.
– В 18.21ч. РСПБЗН – Тетевен реагира на сигнал за запален комин на къща в гр. Тетевен, ул. “Баньо Маринов“. Спасени са 3 съседни сгради.

Back to top button