Информационен бюлетин ОД МВР Ловеч 20.09.2021 год.

Информационен бюлетин  на ОД НВР Ловеч започва новината, че  30-годишна жена е задържана за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 18 септември около 21.40ч. е установена да управлява лек автомобил в града след употреба на наркотични вещества. В хода на последвалите процесуално- следствени действия и направен личен обиск на лицето и превозното средство, от дамска чанта полицаите са иззели 2 пликчета с кристалообразно вещество, което при полеви тест е реагирало на амфетамин, с общо тегло 1 гр. В метална кутия, под предна дясна седалка на лекия автомобил служителите на РУ Троян са открили и изели още пликчета с наркотично вещество: общо 5.38 грама бруто тегло кристалообразно вещество, което при тестване е реагирало на амфетамин и 1.47 грама бруто тегло вещество, което при полеви тест е отчело положителна проба за кокаин. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Троян.

На 18 септември около 18.30ч. в Луковит, на кръстовището между ул.“Съединение“ и ул.“Сан Стефано“, товарен автомобил управляван от 53-годишен мъж е спрял на знак «Стоп» и в задната му част се е ударил 12-годишен велосипедист. Детето е леко пострадало, прегледано е във ФСМП Луковит и е освободено за домашно лечение. Пробата за алкохол на водачът на моторното превозно средство е отрицателна.

Мъж е загинал при инцидент край с. Васильов. На 19 септември около 12.15ч. в РУП Тетевен е постъпил сигнал, че в местността «Черна поля» е открит автомобил обърнат по таван, а до него и трупът на 47-годишен жител на с.Васильов. При направения първоначален оглед от служители на РУ Тетевен е установено, че вероятно мъжът при управление на превозното средство по черен път е загубил контрол над управлението, напуснал е пътното платно в ляво по посока на движението и колата се е установила по таван в крайпътното дере. Трупът е транспортиран за оглед и аутопсия в МБАЛ-Ловеч По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

35-годишен от с. Александрово е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 17 септември е установен да управлява лек автомобил в селото след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Ловеч.

На 18 септември за срок до 24 часа в РУ Ловеч е задържан 39-годишен от с. Баховица, който е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.53 промила. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

42-годишен от Троян е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч след като около 23.10ч. на 18 септември е установен да управлява лек автомобил по ул. «Осъмска» в Ловеч след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служители на РУ Ловеч.

51-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян след като на 19 септември около 15.00ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, като техническото средство, с което е извършена пробата е отчело 1.46 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

 

Източник:
ОД МВР Ловеч
Back to top button