Информационен бюлетин ОД МВР -Ловеч-30.07.2021 г.

Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч започва с информацията от Троян.

На 28 юли в РУ Троян е получен сигнал, че около 22.00ч. е установено проникване чрез взлом в частен дом в с. Чифлик и вещите във всички стаи на къщата са намерени извадени и разхвърляни по пода. Към момента няма установени липси. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служителите на РУ Троян.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство, след получен на 29 юли сигнал от служители на ЧЕЗ АД, че от частен дом в града е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената ел. енергия.

22-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 29 юли около 21.30ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство „drug test 5000“. По случая е образувано досъдебно производство.

Двама 19-годишни от Ловеч са задържани за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като около 03.00ч. тази сутрин при полицейска проверка са установени да държат наркотични вещества. В един от младежите, служителите на РУ Ловеч са открили опаковка, с около 1.3 грама канабис, а в другия пакетче с бруто тегло 3.2 грама, като при поливи тест веществото в него също е реагирало на канабис.

По случаите в РУ Ловеч са образувани две досъдебни производства и работата продължава.

Свързани статии

Back to top button